Vijf, zes jaar bouwarbeid aan Grote Markt begonnen

Geschrieben: 31.August.2011
Logo Gemeente Groningen

Leider steht ein Deutscher Text nicht zur Verfügung. Benutzen Sie für weitere Fragen bitte unsere e-mail Adresse communicatie@regiogroningen-assen.nl.

Vijf of misschien wel zes jaar bouwarbeid in de binnenstad van Groningen. Na jaren van voorbereiding zijn de werkzaamheden aan de Grote Markt oostzijde en het Groninger Forum begonnen.

Wethouder Ton Schroor verrichtte dinsdagavond 30 augustus de openingshandeling bij het voormalig pand van de Friesland Bank op de Grote Markt oostzijde. “We zijn los”, aldus Schroor.

Werkmanschool
Eind 2016, begin 2017 moet het werk zijn en het Groninger Forum er staan. Het eerste werk is de sloop van de Werkmanschool in de Schoolstraat. Dat begint in de week van 5 september. Voor de sloop worden geen sloopkogels of zo gebruikt, de sloop gebeurt stilletjes van binnenuit. In die Werkmanschool was voorafgaande aan de openingshandeling een bijeenkomst met onder meer ondernemers en bewoners uit de buurt.


Informatiecentrum

Inmiddels staan er hekken op de Grote Markt. Dat zijn de bouwhekken waarbinnen het informatiecentrum wordt gebouwd waar Stadjers alles over de werkzaamheden in de binnenstad te weten kunnen komen. Het wordt een pand met aan de ene kant de VVV en aan de andere kant het informatiecentrum van de gemeente.

Filmpje over de openingshandeling door wethouder Ton Schroor >>>


Gemeente Groningen heeft een speciale website gemaakt over de werkzaamheden aan de Grote Markt en het Groninger Forum: grotemarkt.groningen.nl

 

Bron: www.Gemeente.Groningen.nl