previous arrow
next arrow
Slider

Energie coöperatie Ten Boer écht van start

Op 19 juni werd het startsein gegeven voor de productie van duurzame energie op Woldwijk. De geïnstalleerde 177 panelen leveren het komende jaar ruim 40.000 kWh.  15 deelnemers, particulieren en bedrijven, uit de gemeente Ten Boer doen mee. De Energie Coöperatie Ten Boer (ECTB) streeft ernaar ondernemers uit de eigen gemeente zoveel mogelijk te laten profiteren van haar initiatieven.

De installatie werd gedaan door de vier gezamenlijke installateurs uit de gemeente Ten Boer. Energie WoldwijkInmiddels is er een groeiende wachtlijst van potentiële deelnemers. De ECTB is bezig na te gaan waar een geschikte locatie is om haar tweede project op zo kort mogelijke termijn te starten. De nu zichtbare aanwezigheid van de ECTB in het gebied Woldwijk draagt bij aan de doelstellingen van de Coöperatieve Vereniging Woldwijk: duurzaamheid promoten en iets voor de gemeenschap betekenen.

Over Woldwijk
Woldwijk is een gebied van bijna 63 ha. ten noorden van de kern Ten Boer. Van het gebied is ruim 39 ha. in bezit van de gemeente Ten Boer. Het gebied is in 2007 aangekocht, maar werd als gevolg van de crisis niet  ontwikkeld  als woningbouwlocatie. In het najaar van 2014 is besloten het gebied voor een periode van meerdere jaren beschikbaar te stellen voor duurzame initiatieven. De gemeente heeft eind 2016 de gronden overgedragen aan een cooperatie die duurzame initiatieven met maatschappelijke meerwaarde in bede zin ontwikkelt en faciliteert.
Vanuit de regeling Regionale & Innovatieve Projecten is door Regio Groningen-Assen een bijdrage beschikbaar gesteld.

Meer informatie kunt over Woldwijk kunt u vinden op www.woldwijk.nl.

Regio Groningen-Assen