previous arrow
next arrow
Slider

Drenthe maakt zich sterk voor verkeersveiligheid en investeert in de fiets

De provincie Drenthe investeert op korte termijn samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in de Fietssnelweg Assen Groningen. Voor de Fietssnelweg Assen Groningen is in totaal 3,5 miljoen (1,8 miljoen voor Drenthe) beschikbaar. Daarnaast investeren de provincies Drenthe en Groningen de komende jaren samen met de gemeenten Assen en Tynaarlo ongeveer 9 miljoen in de Fietssnelweg.

100 miljoen voor de fiets
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil samen met provincies en gemeenten nog deze kabinetsperiode 200.000 mensen extra op de fiets krijgen. fietssnelwegOp 23 november is bekend geworden dat de hiervoor gereserveerde 100 miljoen wordt besteed aan 15 doorfietsroutes en 25.000 extra parkeerplekken voor de fiets.

De fiets is Nederlands geheime wapen tegen drukte op de weg. “Hij is snel, schoon en gezond. We staan met recht bekend als het fietsland bij uitstek en met deze samenwerking en dit geld zetten we daar met z’n allen nog een paar tandjes bij,” aldus Van Veldhoven.

Brink: “Drenthe is de fietsprovincie en dat willen we ook blijven. We maken bestaande fietsroutes aantrekkelijker, breder en sneller, zodat mensen de fiets in plaats van de auto kunnen kiezen. Zo investeren we óók in verduurzaming van het woon-werk verkeer en in de bereikbaarheid in de toekomst.”

 

Regio Groningen-Assen