previous arrow
next arrow
Slider

Project Bosbeek/Nijlandsloop feestelijk afgerond

Woensdagmiddag verrichtte wethouder Janna Booij de officiële oplevering van de nieuwe aangelegde Bosbeek/Nijlandsloop. Het doel van het project Bosbeek Nijlandsloop was om een ecologische en recreatieve verbinding te maken tussen de stad en het Drentsche Aa-gebied, waarbij tevens extra waterberging is gerealiseerd. Het resultaat zijn twee prachtige nieuwe beken middenin Assen, beide met een recreatief voet-fietspad.

Wethouder Booij heeft vanwege de opening het laatste stukje pad aangelegd.

De aanleg van de Bosbeek/Nijlandsloop is onderdeel van het project Assen-aan-de-Aa, de groene kant van de FlorijnAs. Bij het vormen van het FlorijnAs-programma in 2011/2012 Bosbeek Assenwas het de wens van de Raad om naast de grote ontwikkelprojecten (zoals de vernieuwing stationsgebied en de aanleg van de Stadsboulevard) ook de groene kant van Assen te versterken. Vervolgens is budget vrijgemaakt voor een aantal groenprojecten: zoals de aanleg van het familiepad Amelte, het fietspad de oude trambaan, toegangspoort Deurze, hermeanderen Deurzerdiep en Anreeperdiep (onder regie van Waterschap Hunze en Aa’s) en de herinrichting van Bosbeek/Nijlandsloop.

Bij de uitvoering waren diverse subsidieverstrekkers betrokken, zoals Regio Groningen-Assen, Waterschap Hunze en Aa’s, Recreatieschap Drenthe.

Fotograaf: René Legerstee, Assen

 

Regio Groningen-Assen