previous arrow
next arrow
Slider

Prijsvraag Groeningen

Tijdens het Let's Gro-festival op 31 oktober is de prijsvraag Groeningen van start gegaan met een Hackathon Groeningen in de Biotoop in Haren. Samen met studenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties is er gekeken naar nieuwe, groene businesskansen voor het nieuwe natuurgebied Groeningen. De prijsvraag loopt tot 30 maart 2020.

 Aanleiding prijsvraag

De prijsvraag Groeningen is in het leven geroepen om verschillende doelen te bereiken. Het hoofddoel van Groeningen is dat het de eerste klimaatpositieve regio van Nederland wordt, waarin ecologie en economie hand in hand gaan. Dat gebeurt niet vanzelf. Door middel van de prijsvraag worden ondernemers uitgedaagd om een businessmodel te ontwikkelen waar de natuurwaarden worden gekoppeld aan duurzame business.

Beoordeling

Het project moet bijdragen aan een klimaatpositieve regio en richt zich op drie thema's:Start van de prijsvraag Groeningen tijdens Hackathon Let's Gro

  1. Duurzaam toerisme / recreatie
  2. Voedsel
  3. Circulariteit / biobased economy

Projecten moeten bovendien voldoen aan minimaal twee van de vijf criteria:

  1. C02- reductie en -opslag
  2. Circulariteit
  3. Toename biodiversiteit
  4. Toename waterkwaliteit
  5. Klimaatadaptatie

Het project moet daarnaast fungeren als een voorbeeldproject voor Groeningen. De uitstraling moet groot zijn en het project zal als tegenprestatie haar kennis delen met het Groeningen netwerk.

Procedure/indiening

Het projectplan kan worden ingediend tot uiterlijk maandag 30 maart 2020. Vervolgens vindt de selectie plaats door de jury. De vijf geselecteerde projecten mogen een pitch houden in mei 2020. De exacte datum volgt nog.

Uiteindelijk kiest de jury drie projecten die een subsidie ontvangen (max. 50% van de projectkosten en max. 500.000,- euro per project) en projectbegeleiding vanuit Groeningen. De ondernemer kan zo gekoppeld worden aan het brede netwerk binnen Groeningen en geholpen worden bij het aanvragen van aanvullende subsidies.

Voor meer informatie over de prijsvraag, kunt u hier terecht.

Regio Groningen-Assen