previous arrow
next arrow
Slider

Mobiliteitsprojecten in Leek, Haren en Westlaren afgerond

De afgelopen weken zijn er meerdere mobiliteitsprojecten afgerond. Allereerst op vrijdag 15 november het project HOV-Leek: de verbetering van het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) met een eigen afrit voor de bus, de realisatie van een busbaan door de wijk Oostindie, de aanleg van fietsenstalling bij diverse haltes in het dorp en last but not least de realisatie van een compleet nieuwe P+R langs de A7 (met o.a. 200 parkeerplaatsen, oplaadpunten voor e-auto's en e-bikes en reizigersinformatieborden).

Op 22 november werd de Bradetunnel in Haren geopend, als onderdeel van de opknapbeurt van het station en de directe omgeving. station harenZo zijn de perrons verbeterd en toegankelijk gemaakt met een lift. De Bradetunnel is een geheel nieuwe spoortunnel onder het station. Hiermee is een onveilige spoorwegoversteek voorkomen en is een nieuwe en korte verbinding voor voetgangers en fietsers ontstaan tussen de wijk Oosterhaar, het station en het centrum van het dorp. Vanuit het Regiofonds is zowel aan de stationsontwikkeling in Haren als aan het HOV-programma in Leek een bijdrage verleend.

Tenslotte zijn op 5 december de reizigers in Westlaren op een bij deze dag passende wijze bedankt voor hun begrip tijdens de werkzaamheden op en rondom de hub in Westlaren. Hier heeft de provincie Drenthe onder meer het aantal fietsenstallingen en parkeerplekken uitgebreid. Via Regio Groningen-Assen heeft het Rijk hier ook aan bijgedragen.

Regio Groningen-Assen