previous arrow
next arrow
Slider

Bezoek aan Gebiedscoöperatie Westerkwartier

Op 11 november gingen de wethouders Economie samen met de leden van de Kerngroep uit het Economisch Platform op bezoek bij de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Of om preciezer te zijn: bij één van de partners van de Gebiedscoöperatie, Loonbedrijf Lucas Stuut uit Jonkersvaart.

Na een enthousiast welkomstwoord door wethouder Elly Pastoor was het de beurt aan Hans Bergsma, directeur van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, die - na een korte inleiding over de coöperatie - uitgebreid inging op een van nieuwste initiatieven: The Food Factory. The Food Factory moet de centrale schakel in de regionale voedselketen worden. Een voedselfabriek waar regionale producten worden verwerkt tot maaltijden, die vervolgens weer in de regio worden afgezet.

Het verhaal van Hans Bergsma werd gevolgd door presentaties van een tweetal voorbeelden uit het brede scala aan activiteiten, die onder de vlag van Gebiedscoöperatie worden uitgevoerd:westerkwartier

  • Praktijkonderwijs op het gebied van precisielandbouw in samenwerking met Terra MBO en Nordwin College
  • Regionale samenwerking in het maken van biobased verpakkingsmateriaal

En uiteraard werd het bezoek afgesloten met een rondleiding verzorgd door de gastheer Loonbedrijf Lucas Stuut. Bijzonder indrukwekkend; zowel door de enorme machines waar het bedrijf mee werkt, als door de manier waarop dat gebeurt middels door satellietdata aangestuurde precisielandbouw.

Kortom: een uiterst leerzaam bezoek !

Regio Groningen-Assen