Tijdens het Let's Gro-festival op 31 oktober is de prijsvraag Groeningen van start gegaan met een Hackathon Groeningen in de Biotoop in Haren. Samen met studenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties is er gekeken naar nieuwe, groene businesskansen voor het nieuwe natuurgebied Groeningen. De prijsvraag loopt tot 30 maart 2020.

Twee projecten die een bijdrage hebben gekregen uit de Regeling Regionale en Innovatieve Projecten hebben in oktober mooie successen behaald.

Op donderdag 28 november organiseert het Economisch Platform van de Regio Groningen-Assen in het Paviljoen van de Dame in Paterswolde, in samenwerking met de initiatiefnemers van de Leisure Academy, de masterclass 'Gastvrijheid loont!' met medewerking van gastvrijheidstrainer Milo Berlijn.

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, is de Natuurplaats Noordsche Veld geopend. Het Noordsche veld en de Peestermaden zijn unieke natuurgebieden met hoge cultuurhistorische waarden in de Kop van Drenthe.

Vrijdag 11 oktober vergaderde de Stuurgroep in de Wereldhuiskamer van de Coöperatie Woldwijk in Ten Boer, een project dat mede tot stand is gekomen dankzij een bijdrage van de RGA. Woldwijk is een broedplaats van nieuwe ideeën op het gebied van duurzaamheid.

In de donkere herfstmaanden met regenachtig weer is het drukker in het verkeer. Wie hinder op de weg wil voorkomen, kan zijn auto gratis op een P+R-terrein aan de rand van Groningen parkeren en met de bus verder reizen naar de bestemming in de stad. Dat kan in november extra voordelig. Gedurende twee weken is het P+R-maandabonnement Groningen Stad met 20% korting te koop in de webshop van Qbuzz.

Grid overzicht
Lijst overzicht
Titel
Titel
Datum
Datum
Regio Groningen-Assen